Димитров срещу Шелтън в Монте Карло днес по обяд

Най-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров ще започне участието си на силния турнир от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло днес по обяд, отреди програмата за вторник. Мачът на българина с американеца Бен Шелтън е първи от програмата на Корт Де Пранс и ще стартира в 12:00 часа българско време.

Двамата нямат официален двубой помежду си до момента, като са разделени от 13 позиции в световната ранглиста – Григор е 26-и, докато 20-годишният талант е на 39-о място. Шелтън изгря на сцената в началото на тази година, когато достигна четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Там той отстъпи на сънародника си Томи Пол в четири сета.

За американеца това ще бъде дебютно участие в основната схема в Монте Карло, докато Димитров е стигал два пъти до полуфиналите на „домашния“ си Мастърс – през 2018 (загуба от Рафаел Надал) и през миналата година (поражение от Алехандро Давидович Фокина).

Победителят от мача между Димитров и Шелтън ще играе в следващата фаза със спечелилия срещата между Иржи Лечехка от Чехия и финландеца Емил Руусувуори, който влезе в основната схема като „щастлив губещ“ след отказването на американеца Франсис Тиафо, който през уикенда стана шампион в Хюстън. /БГНЕС