Денков: С оставката ми на 6 март кабинетът не спира да работи

На 6 март подавам оставка, с нея обаче кабинетът не спира да работи.


Това заяви премиерът акад. Николай Денков на извънреден брифинг в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Относно ротацията Денков коментира, че и двете страни – ГЕРБ и ПП-ДБ, са поставили документи, които могат да послужат за основа на преговори.

"Трябва да влезем в режим на преговори. Това не може да се случи за два дни, надявам се този период да бъде осигурен, за да може двата екипа да седнат, да прегледат документите и да намерят допирни точки. Тогава ще видим какъв ще бъде крайният резултат. Това ще отнеме време, имайте търпение”, каза Денков. Той обясни кабинетът може да продължи работа в оставка.

"Датата 6 март е фиксирана, защото кабинетът бе съставен на 6 юни – по уговорка 9 месеца изтичат на тази дата, затова аз спазвам ангажимента си. По Конституция аз изпращам писмено моята оставка от МС към НС на 6 март, след което Народното събрание трябва да реши кога да я включи в дневния ред. Докато бъде обсъдена правителството работи”, заяви Денков.

Относно своята оценка на министрите премиерът заяви, че още преди месец е имал информация за това във всеки един ресор кое е изпълнено и кое не, сега се очаква оценката на Мария Габриел.

"Остава да се съберем и да обсъдим с Габриел кои министри да бъдат сменени и кои не", подчерта Денков и увери, че диалогът му с Габриел е добър.

Той отново подчерта важността от продължаване работата на кабинета. "Хората очакват от нас промяна в работата на правосъдната система - това трябва да се случи", добави акад. Николай Денков.

Истинският проблем е, че нашата правосъдна система не работи както трябва, така че правим всичко възможно да се изчисти и да се рестартира. Имената на министрите са на второ място, добави Денков. /БГНЕС

Тагове: