Дядо Коледа от Горна Оряховица събира средства за благотворителни каузи

Млад мъж от Горна Оряховица за десета година се превъплъщава в Дядо Коледа и събира средства за благотворителни каузи. Георги Симеонов радва децата по домашни адреси, а хонорарите дарява на бедни и болни хора. Тази година ще дари всички събрани средства за пострадалите от наводненията в карловското село Богдан, предаде кореспондентът на БГНЕС.

39-годишният Георги Симеонов от Горна Оряховица като малък преборил детска церебрална парализа. Оттогава развива благотворителност за болни и нуждаещи се като влиза в ролята на Добрия Старец. Тази година каузата му е за пострадалите в Карловско.

Просто съм минал по този труден път, и знам какво е да си болен човек и да нямаш пари за лекарства! Тъй като тази година се случи неприятен инцидент с няколко села, затова съм решил събраните средства да бъдат разпределени за село Богдан. Ходихме като доброволци, с приятелите разривахме кал, пясък, вода изхвърляхме, но положението е страшно, разказва Георги. Той и негови съмишленици изпратили тази есен три буса с мебели и дрехи за пострадалите от наводненията.

Георги стартира кампанията си като раздаде подаръци на 22 декември най-малките в ДГ "Щастливо детство" в Горна Оряховица.

"За втора поредна година се включваме в инициативата на Георги Симеонов. Смятам, че трябва да учим и децата да помагат на нуждаещите се. Отзовават се родители, бяхме подготвили благотворителен базар - събира средства за наводненото село, трябва да окажем съдействие, за подпомагането на хората и живущите там!", разказа директорката Марияна Кушева. Родители и педагози с радост се отзовават на каузите на Георги Симеонов. До Нова година той ще обиколи близо 50 домашни адреса в региона, а на 13 януари ще връчи лично на пострадалите в Богдан събраните пари от хонорари. /БГНЕС

Тагове: