Борисов за Васил Божков: Решил е човекът – върнал се е

„Решил е човекът – върнал се е. Хиляди пасажери идват и се връщат. Няколко години подред го коментираме. Ние сме дали показания. Обяснили сме всичко. Виждате приходът в хазната е по-голям“.


Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на връщането на Васил Божков в България, предаде кореспондентът на БГНЕС. Аз наистина се надявам господин Божков да се е върнал да си реши въпросите с правосъдието. Ако е невинен, да си изчисти името. Ако е виновен, имаме си правосъдна система. Никакво притеснение, защото от него, от хазарта това, което съм коментирал, съм го казал и в прокуратурата. На няколко разпита сме били, подчерта Борисов.

Притеснително е това, което става с горивата. Без никакво основание спекулативно във времето, когато хората пътуват най-много започват да се вдигат изненадващо цените с по 30-40-50 стотинки и това се дължи на монопол, на слаб контрол, правителството търпи големи критики, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде кореспондентът на БГНЕС във Врачанско.

Борисов добави, че при тази мека зима са се похарчили над половин милиард за зимно почистване. Ремонтират се отсечки за стотици милиони, пътят до Враца и Мездра ще стои още години затворен, допълни Борисов.

"В момента еднолично партията на промяната поголовно подменя всичко само с нейни кадри без да се коментира. Ако това е сглобката, не виждам как ще продължим да участваме", каза Бойко Борисов, като добави, че трябва да е ясно какво е накарало вътрешният министър да смени областни ръководители на полицейските структури.

Това, за което говори Демерджиев, тези записи и нас ни тревожи, но в началото имаше една приказка ала-бала с президента, която услужливо я прескача. Защото този главен секретар е гласуван от МС, когато са били тези хора. Разбира се, че той не се справя. Ние оставихме държавата, излязла от мониторинга за организираната престъпност. Забравихме за поръчковите убийства, каза Борисов. Нулева миграция. Вече месеци наред границата не се стабилизира, упреците са ми много към управлението и чакам да мине ваканцията и на 1 септември да се видим, защото те ползват времето, като няма парламент и поголовно навсякъде сменят хора, коментира Борисов.

Попитан за коментар на прекратяването на делото за златните кюлчета, Борисов отговори: „Като нямам кюлчета и си държа в нощното шкафче пари фалшиви, това две години, защото толкова е разликата между снимките. Чистачката един път да не е нещо мръднала по нощното шкафче, когато човек става сънен, ще се удари в шкафчето. Цялата тази пропагандна машина, истински се надявам господин Божков да е дошъл да си реши въпросите с правосъдието, ако е невинен да си изчисти името, ако е виновен, имаме съдебна система. Иначе никакво притеснение, защото от него, от хазарт, от подобни неща, това, което съм го коментирал, съм го казал и на прокуратурата на няколко разпита“, каза Борисов.

Попитан как ще се приеме убийството на Алексей Петров в контекста на Шенген, Борисов отговори: „Когато преди 3 г. ви говорех за миграция, вие ме гледахте като какво ни говориш. Сега, когато стана основният проблем, защото австрийските медии дават всеки ден в България задържаните мигранти, изпуснаха границата, това е сложен процес. Прав е Радев, когато станах премиер, третия или четвъртия път, когато имаше 30 000-40 000 мигранти в България, това се хвърлихме здраво, затворихме границата, с външната ни политика с Турция, с огромната подкрепа на ЕК< всички даваха България за пример, от пример, станахме за подигравка сега, подчерта Борисов.

Съболезнования към близките на Алексей Петров, да се надяваме както при предишните два атентата, ние задържахме тогавашните правителства извършителите. Пожелавам успех на тези, които разследват да свършат и този път тази работа, коментира Борисов. /БГНЕС