Борисов: След днешните избори ще проверим как работи сглобката в страната

Изборът мина миналата седмица, сега просто бях дал дума и я изпълних. Призовавам нашите симпатизанти избиратели да гласуват за районните кметове, за да не стане този хаос и по райони.


Чувам тука, така са вдигнали офертите.

Гледам, че машините се чупят главно в София и Варна. Това е една от схемите, като уж се счупи машината и има дубликат някъде, да превъртят през тях квитанциите. Но аз моето обещание съм си го изпълнил.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който избра да гласува с хартиена бюлетина, предаде репортер на БГНЕС.

По страната такава безпринципна работа с коалициите, в които влизат ПП-тата, не им прави чест, имат си нови ортаци, каза още Борисов. Да си видят с кого играят, да не кажат после, че Радев е лош, изрично ги предупреждавам като знам какво правят в момента. Пожелавам на всички успех, ще видим какви ще са последствията по градовете.

Каква очаквате да е избирателната активност - преди три години започнаха с вдигнат юмрук и в момента има само омраза между партиите, и само анти-, вместо да се подкрепим в такъв момент - призовах да подкрепим ПП и ДБ, защото сме в реална коалиция, припомни Борисов.

Днес ще имаме още веднъж възможност след днешните избори като проверим по градовете кого и как са подкрепяли, и ще ви кажа как функционира тази сглобка в страната.

Нищо не се е променило. Аз си държа на думата. За мен изборите за София приключиха миналата неделя, когато хората имаха възможност да изберат в действителност демократ, сега избираме от това, което има, но глас народен, глас Божий, посочи той.

На въпрос на БГНЕС кога ще се приключи с политическото дребнотемие, докато страната е в тежки геополитически кризи, Борисов коментира: "Като гледам как страната гласува без ценности и идеи, - това е резултат на всичко, което се случи в последните 3 години на омраза. Дори като се каже "евроатлантически ценности", хората се обръщат на другата страна. Но България отдавна е избрала ЕС!", каза Борисов.

Като гледам как страната гласува без ценности и идеи само срещу една или друга партия, не казвам срещу нашата. Това, което направихме тези 3 години на омразата, дори като се каже евроатлантически ценности, хората се обръщат на другата страна Но ние отдавна сме избрали ЕС!

Относно исканата смяна на шефа на ДАНС, Борисов коментира, че трябва да има "смяна на зам.-министъра на МЕУ, който снимал кодовете с личния си телефон".

Ако се счупят машините, и някой има двата кода, може да се манипулират машините. Това се случва в два града днес - в София и Варна, каза още Борисов. /БГНЕС