Борисов: Да разсъждаваме не кой как се е представил, а защо е ниска избирателната активност

537 094 души са гласували за ГЕРБ срещу 273 хил. за ПП-ДБ. Може да се гордеете. Не може да изкараш ГЕРБ по-слаб от ПП-ДБ при този резултат. Ние се борим винаги да сме национални първенци и на тези избори сме“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Добрич, предаде корспондентът на БГНЕС.

По думите на Борисов, след като от тях не е поискано да подкрепят никого, а и от ГЕРБ не са поискали те да ги подкрепят, всяка партия на практика е свободна да прави каквото желае. „Моето предложение към Кирил Петков и останалите още преди изборите беше да направим рамката на един блок и да отчитаме като представяне на този блок трите партии, които представляват коалицията, като резултат, защото фактът е този – ГЕРБ е първа, ДПС са втора, ПП-ДБ са трета политическа сила. Под чертата са БСП и „Възраждане“. Сиреч сглобката като представителност на хората, които я представляват, е повече от представителна, и вече тук трябваше да разсъждаваме не кой как се е представил, а защо е ниска избирателната активност, защо не успяваме да убедим хората, че това, което правим е правилно“, каза още Борисов.

Толкова много сме направили за Шумен, че просто е грехота заради междупартийни особености да сме втора позиция в момента. Видях и Варна, с доста колеги се видяхме, мисля че има пределна мобилизация. Всичко, което има като направено, се вижда. Има корекции, които мисля, че Портних ги разбра, защото видяхме голяма част от бизнеса във Варна и повече тези грешки няма да се допускат. Аз съм гарант на това, което казвам.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Кандидатът за кмет на Добрич на ГЕРБ Красимир Николов е на балотаж с Йордан Йорданов, издигнат от местна коалиция ДБГ. На първи тур Николов получи 21,88%, а Йорданов 27,21%.

„Ако беше наш кмет в Добрич и така изглежда главната, може към 1200 репортажа дневно да се направят, и това е два мандата кмет. Дано и в Добрич хората искат да има реално промяна в отношението към града, защото, оставете само градската среда, – нищо, което да се е променило, а стотици милиони се изсипаха в Добрич, в булеварди, в тротоари, във водния цикъл“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че хората започват да се събуждат от „тези 8 кошмарни години“. „Стягайте се, виждам тук доста млади хора. Това ни е листата. Чакам и кметът на Шабла, защото този регион е прекрасен. Мен лично ме интересува дали изчистиха плажа на Шабла, защото беше такъв боклучарник станал“, отбеляза той.

Борисов допълни, че ГЕРБ има 1499 местни депутати. „Един не ни е стигнал да сме 1500, а на колегите от ПП-ДБ – четири, за да са 400, те имат 396“, каза още той и допълни, че БСП имат 740, ДПС – 964, „Възраждане“ – 199. /БГНЕС

Тагове: