Борисов: Беше ни приятно да побеждаваме с машини, но ЦИК взе правилно решение

Гласувах да продължи да се управлява София добре, да правим детски градини, училища, паркове, фонтани, алеи. След 3 г. не можа да стане, надявам се новият кмет да започне да строи от Люлин до „Цар Борис“, детската болница, която спряха да строят. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който упражни правото си на глас, предаде репортер на БГНЕС.


Мисля, че това което стана в последните дни не е добре, на нас ни беше най-приятно да побеждаваме с машини, само че се получиха укорими неща и бих визуализирал, за да ме разберете. Имате парола на телефона и компютъра, как бихте се почувствали ако някой иска да ви копира паролата. Ето това направиха в последните дни, без да има право след издадена заповед, че не може да се снима, той отива и снима с телефона, това освен да буди недоверие у хората, не съм този, който да ги окачествява като дали е само укоримо или е намеса, добави Борисов.

Смятам, че решението на ЦИК беше правилно, виждате, че става бързо и гласуването с хартия, подчерта Борисов.

Като са само принтери машините защо са им кодове и защо ходят посред нощ да ги снимат. Защо в 22.30 вечерта дават пресконференция, че чак тогава са сертифицирани тези принтери, много са им леки тезите, съжалявам, че не можаха да се справят с провеждането на избори така, както законът казваше, отбеляза Борисов.

„Действащ министър казва как го заплашват да даде 1,2 млрд. за поръчки. Има един запис, в който точно за тези машини се говори, че са „ала – бала“, че проектът на Слави е провален. Нека да сме обективни“, категоричен е Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ обаче подчерта, че трябва да се свършат важни неща за страната като например конституционната и съдебната реформа, нека те и ПП – ДБ да не се поддават на емоции. „По – добре след изборите да се работи бързо и да довършим това, което сме започнали. Нека да преглътнем тези избори сега“, смята Бойко Борисов. „Има да се гласува закон за енергетиката, да се гласува бюджет, емоциите са в деня на изборите, скоро ще има кметове, но важната цел за работата на тези кметове е да има държавно управление, за да приеме бюджета на държавата“, допълни Борисов. Лидерът на ГЕРБ - СДС отбеляза, че опорочаването на вота не е на дневен ред, тъй като по време на изборния процес има представители от всички парламентарни групи.

"Особено и в тежката международна обстановка, в която се намираме в момента, още по - важно е да има правителство", каза Борисов в отговор на БГНЕС. /БГНЕС