Борисов: Ако някой нарушава правилата, да си носи отговорност

Има преди нас избрана ЦИК, каквото решение вземат, ние се съобразяваме с тях. Призовавам която и да е партия, да не прилагат натиск върху ЦИК и ДАНС, да ги оставят да си вършат работата. Никой не го е карал да ходи да снима и сега да ни обвиняват нас. Ние не сме снимали, нямаме кодове, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.


Ако този, който е снимал ако е изпратен от някого, ако длъжностната му характеристика го задължава, ще обясни какво е правил. Ако някой нарушава правилата, да си носи отговорност, ние не ги нарушаваме и нищо не сме направили. Нека да видим решението на ЦИК. Ние нямаме нищо общо с ЦИК, каза Борисов.

Ние като патили хора знаем, какво се прави по изборите, социологическите агенции дават 5-6 процента преднина на ГЕРБ, след това ставаме трети, как става това, с някакви записи и т.н., нас това ни кара да бъдем много внимателни, заяви Борисов.

„Нашият председател на парламентарната група е бил днес на председателски съвет, сега ми разказва какво се е случило, така че по-добре от извора да пиете вода“, каза Борисов и даде думата на Десислава Атанасова.

От своя страна тя сподели, в един от двата председателски съвета в парламента днес, са били уведомени, че е постъпил доклад от ДАНС до НС, ЦИК, президента и премиера. Атанасова съобщи, че на втория председателски съвет министърът на електронното управление Александър Йоловски е казал, че Кирил Петков и Божидар Божанов са му оказвали натиск, свързан с обществени поръчки за 600 млн. лв. „Това е нечуван скандал – министър от квотата на мандатоносителя казва, че мандатоносителят му оказва натиск“, добави председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Борисов заяви, че няма да коментира какво е вярно и какво не е вярно. „Не е наша работа, нито аз разбирам от кодове. Искам само да питам, към демократичните медии се обръщам, как щяхте да коментирате скандала, ако беше Томислав Дончев, който отговаряше за изборите, снима си с телефон, качва си на флашка? Оставям на вас, на вашата съвест и съзнание да го коментирате“, подчерта той. /БГНЕС