Бионсе издаде новия си албум, обещаващ да стане хит на лятото

Бионсе, кралицата на музиката, която променя парадигмите и чието изкуство отдавна я е утвърдило като една от големите звезди на развлекателната индустрия, издаде днес горещо очаквания си албум "Renaissance" - танцувален запис с хаус привкус, подготвен за лятото.

Шест години след като разтърси културата с мощния си визуален албум "Lemonade", седмата солова студийна работа на Бионсе е пулсираща колекция от клубни парчета, целяща да „освободи един свят, погълнат от умора“.

Изключително танцувален, албумът с 16 песни е готов да властва над сезона.

Мегазвездата посочи, че "Renaissance" е само първото действие от общо три в проекта, който по думите ѝ е записвала в продължение на три години по време на пандемията.

"Създаването на този албум ми позволи да мечтая и да намеря спасение в един страшен за света момент", заяви Бионсе на своя уебсайт. "Той ми позволи да се почувствам свободна и авантюристична във време, когато малко други неща се движеха", продължава тя. "Намерението ми беше да създам безопасно място, място без осъждане. Място, където да съм свободна от перфекционизъм и преосмисляне. Място, където да крещиш, да се освобождаваш, да усещаш свободата. Това беше едно красиво пътешествие на изследване."

Възторжените вокали на Бионсе имат своето място в "Renaissance", но се откроява ритмичният, спешен призив към дансинга, със съчетание от влияния, отдаващо почит на пионерите на фънка, соула, рапа, хауса и диското.

Наред с множество чисти хаус парчета, както и почит към госпъл, фънк и соул, в "Renaissance" на Бионсе си сътрудничат Нийл Роджърс, Скрилекс, нигерийската певица Темс, Грейс Джоунс, Фарел и, разбира се, съпругът ѝ рап магнатът Джей Зи.

След "Lemonade" тя издаде "Homecoming", албум и филм, включващ кадри от митичното ѝ изпълнение на Coachella през 2018 г., както и възхваляваната от критиката песен "Black Parade" - която се появи на фона на масовите протести, разпалени от полицейското убийство на Джордж Флойд. Благодарение на тази песен мегазвездата, която за първи път се прослави като член на „Destiny's Child“, стана най-печелившата жена в историята на наградите "Грами" с 28 победи и най-награждаваната певица.

Но при цялото си културно влияние и безспорен престол в музикалния пантеон, песните на Бионсе не са имали същата комерсиална доминация като на други съвременни световни звезди - последният ѝ солов хит номер едно беше "Single Ladies (Put a Ring on It)" от 2008 г. Това е на път да се промени с "Renaissance". /БГНЕС, АФП