Барса дръпна с три точки на върха след успех над Атлетико

Барселона постигна важен успех в битката за титлата, след като спечели дербито от 16-ия кръг на испанската Ла Лига срещу Атлетико Мадрид с минималното 1:0 като гост.

Усман Дембеле малко след реализирането на победния гол във вратата на "дюшекчиите".

На „Уанда Метрополитано“ каталунците започнаха по-силно и пропуснаха добър шанс да поведат в резултата, когато изстрел на Ансу Фати бе блокиран в наказателното поле на „дюшекчиите“. Добрата игра на Шави и компания даде дивиденти в 22-та минута, когато Усман Дембеле се разписа след асистенция на Гави.

Възпитаниците на Диего Симеоне имаха своите шансове да стигнат до точката, но в крайна сметка не успяха да преодолят стража на гостите Марк-Андре тер Стеген. Барса изкова успеха и в отсъствието на нападателя си Роберт Левандовски. В края на двубоя нервите надделяха и двата състава приключиха в намалени състави след директните червени картони на Стефан Савич и Феран Торес.

В класирането Барселона поведе с три точки пред шампиона Реал Мадрид след грешната стъпка на „белия балет“ в гостуването на Виляреал в събота. Атлети е четвърти с 27 пункта. За Барса предстои гостуване на Бетис в полуфинал за Суперкупата на Испания, преди тимът да гостува и на Сеута в 1/8-финал за Купата на Краля. Следващият мач на каталунците в Ла Лига е домакинство на Хетафе на 22 януари. Атлетико гостува на новака Алмерия за първенство идната неделя. /БГНЕС