Bad Bunny и Дженифър Лопес са сред ко-водещите на Met Gala

Звездите на шоубизнеса Bad Bunny, Дженифър Лопес, Зендая и Крис Хемсуърт ще бъдат ко-водещи на тазгодишната Met Gala, едно от най-важните събития в нюйоркския социален календар, съобщиха от музея "Метрополитън", предаде АФП.


Те ще се присъединят към главната редакторка на Vogue Анна Уинтур като водещи на галавечерта на 6 май, на която най-ярките звезди от света на шоубизнеса дефилират в екстравагантни тоалети и която отбелязва откриването на годишната изложба в Института за костюми на Метрополитън.

Дрескодът на вечерта ще бъде "Градината на времето", който черпи вдъхновение от едноименния разказ на английския писател Джей Джи Балард от 1962 г. и по същество е посветен на ефимерната природа на красотата.

Темата е паралелна на изложбата "Спящи красавици: Събуждане на модата" - изложба, която ще се фокусира върху най-крехките експонати от огромната колекция на Института по костюми, "визуално обединени от иконография, свързана с природата".

Тя ще бъде представена на публиката от 10 май до 2 септември.

Институтът за костюми разчита на Met Gala, за да финансира работата си, включително изложби и придобивания.

Галата се провежда за първи път през 1948 г. и в продължение на десетилетия е била запазена за нюйоркското висше общество. През 90-те години на миналия век Уинтур, върховната жрица на модата, поема управлението на шоуто, превръщайки партито в подиум за богатите и известните.

То се превръща и в екстраваганца на социалните медии - както галата, така и изложбата са спонсорирани от TikTok. /БГНЕС