Атанасов: Президентството работи срещу парламентарната република

Работи се координирано от президентската институция за дискредитиране на парламентарната република. Това на практика обслужва интересите на Русия. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната-Демократична България“ Атанас Атанасов.

Той заяви, че е научил от телевизията за предстоящите днес консултации при президента Румен Радев. Атанасов каза, че няма да може да отиде. „Днес следобед имаме много важен форум на партията. Николай Денков, Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов ще бъдат основното ядро на разговорите при президента“, уточни той пред бТВ.

Атанасов коментира и срещата на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС. „Поканиха ни колегите от ГЕРБ-СДС да обсъдим законодателната промяна. Ние сме отговорни хора и трябва да намерим начин да работим заедно. Не знам колко пъти трябва да заявим, че единствената тема, която се обсъжда, бе законодателната програма. Въпросът е да бъдат внесени и да бъдат приети“, каза той.

Според него дори и не става дума за примирие с ГЕРБ, а за законодателен нормален процес. Затова срещата е била да се уточнят заложените в програмите на двете политически сили теми. /БГНЕС