Анджела Басет ще получи почетен Оскар

Дойде времето Анджела Басет да получи статуетка "Оскар", която да нарече своя собствена.


Двукратно номинираната ще получи почетен "Оскар" на наградите на гуверньорите през 2023 г., съобщиха от Академията за филмово изкуство и наука (AMPAS) пред Си Ен Ен.

Басет влезе в историята през 2023 г., когато беше номинирана за най-добра поддържаща женска роля за силното си изпълнение на ролята на кралица Рамонда в продължението на "Черната пантера" от 2022 г. "Черната пантера: Уаканда завинаги".

Благодарение на това тя стана първият цветнокож, първата жена и първият актьор от Marvel Studios, номиниран за изпълнение в адаптация по комикс.

Първата ѝ номинация за ценната статуетка дойде в средата на 90-те години, когато получи номинация за най-добра актриса за образа на покойната рок и соул икона Тина Търнър в биографичния филм за Търнър от 1993 г. "What's Love Got to Do With It?"

"През десетилетната си кариера Анджела Басет продължава да прави изключителни изпълнения, които поставят нови стандарти в актьорското майсторство", заяви президентът на Академията Джанет Янг в прессъобщение./БГНЕС.