Агенцията на BTS сключи нова сделка за дистрибуция с UMG

HYBE, южнокорейската агенция, която стои зад К-поп сензацията BTS, обяви разширен 10-годишен договор с Universal Music Group, включващ ексклузивни права за разпространение на музиката на нейните изпълнители, предаде АФП.


"Universal Music Group ще разпространява ексклузивно на световния пазар физически албуми и цифрова музика, издадени от лейбълите под HYBE, през следващите 10 години", се казва в изявление на корейски език на агенцията.

Сделката се отнася не само за "съществуващите лейбъли, но и за новите лейбъли, които ще бъдат включени в HYBE" в бъдеще, се казва в съобщението.

"Universal Music Group също така ще подкрепя популяризирането и маркетинга на дейностите на изпълнителите на HYBE в Северна Америка", допълни се в него.

Последното съобщение следва първоначалното сътрудничество на HYBE и UMG през 2017 г. по отношение на BTS, чрез споразумение за дистрибуция в Япония.

Миналата година Geffen Records на UMG и HYBE си сътрудничиха по "Дебютът: Dream Academy" - поредица от прослушвания в YouTube, която изтъкна съвместното им начинание за сформиране на момичешка група в САЩ с помощта на програмата за обучение по К-поп на HYBE.

Крайните победители в прослушването - шестчленна група - ще дебютират тази година.

Двете компании ще продължат да си сътрудничат по медийната платформа за суперфенове Weverse на HYBE, като целта е да се осигури "по-пряка връзка" между артистите на UMG и техните фенове, се казва в отделно изявление, публикувано на уебсайта на UMG.

"HYBE си е осигурила безкраен потенциал за растеж чрез партньорството си с Universal Music Group, най-емблематичната компания в музикалната индустрия", каза Банг Си-Хюк, председател на HYBE.

Сред изпълнителите на UMG са Тейлър Суифт, Ариана Гранде и Джъстин Бийбър.

От друга страна, BTS на HYBE се превърна в глобален културен феномен, разпродавайки стадиони по целия свят и доминирайки в ключови класации в САЩ, като същевременно спечели милиарди за южнокорейската икономика и създаде международен легион от фенове, известен като ARMY.

В момента всички членове на BTS са включени в задължителната военна служба в Южна Корея.

През септември миналата година HYBE обяви, че всичките 7 членове на групата са подновили договорите си.

Съобщението предполага, че и седемте членове вероятно ще останат в агенцията, след като приключат военната си служба.

Акциите на HYBE поскъпнаха с 6,92 % по време на следобедната търговия в Сеул. /БГНЕС