12 убити след нападение на парти в Мексико

Най-малко 12 души бяха убити, а други десетина бяха ранени при нападение на предколедно парти в централната част на Мексико, съобщиха властите в щата Гуанахуато.


Насилието се е случило в град Салватиера, според сведенията в хасиенда или ранчо, което може да се наеме за празненства.

"До момента се съобщава за 12 загинали", заяви прокуратурата.

Според властите 12 други ранени са били откарани в болница.

Фондация Tierra Negra, която насърчава социални проекти в района, заяви, че жертвите са млади хора, участвали в "posadas" - религиозни събирания, на които се празнуват някои аспекти от историята на Коледа.

Човек разказва пред АФП, че около шестима мъже с дългоцевни оръжия са влезли на мястото на събитието и са започнали да обикалят сред около 100-те младежи, събрали се на партито.

"Разбрахме, че не са поканени, и когато ги попитахме кои са, започнаха да стрелят", каза той.

Жертвите са "все млади познати, хора, на които се възхищават и които са много добри. Ужасно е това, което се случва в Салватиера", написа в социалните мрежи членът на Tierra Negra Карлос Силва.

Преди три години в града с население около 90 000 души властите откриха немаркирани гробове с поне 50 тела.

Гуанахуато е един от най-жестоките щати в Мексико, което до голяма степен се дължи на присъствието и дейността на престъпни банди, включително на двойка враждуващи наркокартели. /БГНЕС

Тагове: