10 от 10 за Маркес в Заксенринг

Пилотът на Хонда Марк Маркес увеличи аванс си на върха в генералното класиране на MotoGP след седми последователен успех на пистата „Заксенринг“ в Гран При на Германия и общо десети във всички класове.

Великолепният Марк Маркес спечели юбилейната си 10-та победа на Заксенринг във всички класове след доминация в днешния ден на Гран При на Германия.

26-годишният испанец водеше от самото начало на състезанието, като не остави шансове на конкуренцията. Втори и трети се наредиха Маверик Винялес с Ямаха и Кал Кръчлоу с Хонда. Топ 10 допълниха още Данило Петручи и Андреа Довициозо с Дукати, Джак Милър с Прамак Рейсинг, Жоан Мир със Сузуки, Валентино Роси с Ямаха, Франко Морбидели с Ямаха и Щефан Брадъл с Хонда. Серията на испанеца на пистата в източния германски град започна през 2010, когато той се състезаваше в категория до 125 кубика (сега Moto3). Впоследствие той спечели през 2011 и 2012 в Moto2 и седем пъти в MotoGP.

Така Маркес увеличи аванса си на върха на 58 точки пред основния преследвач Довициозо след девет от 19 състезания, докато непосредствено до италианеца е неговият сънародник Петручи. Следващото състезание от календара на MotoGP е Гран При на Чехия, което ще се проведе на 4 август. /БГНЕС