ГЕРБ: ПП-ДБ и СС искат да управляват София с „Възраждане“ и Ваня Григорова

Васил Терзиев да даде отговор упълномощил ли е Борис Бонев да търси подкрепа от БСП за подкрепа при избор на председател на Столичен общински съвет. Къде е кметът в преговорите? Ако е упълномощил Бонев да търси подкрепата на БСП, ще означава, че „крайният комунист Ваня Григорова“ ще е глас, на който разчитат и глас, който търсят. Васил Терзиев беше избран с гласовете на ГЕРБ-СДС.


Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян на брифинг в централата на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Аз не съм водил разговори с Васил Терзиев за постове, нито искам пост в неговия кабинет, подчерта още Хекимян.


От своя страна Мирослав Боршош заяви: „Всички, които избраха Васил Терзиев получават Ваня Григорова, а всички, които избраха Ваня Григорова, получиха Борис Бонев. Толкова е политически гнусно. Това е руско-джендърска война. Дълбока политическа тъга трябва да обхване София“.


Според представителите на ГЕРБ в Столичния общински съвет, „Продължаваме промяната-Демократична България“ и „Спаси София“ искат да си направят мнозинство с „Възраждане“ и Ваня Григорова.

Георги Георгиев беше категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепи нито една кандидатура за председател на местния парламент, дошла от ПП-ДБ-СС.

Лесната част беше да спечелят изборите, от днес реалността изисква зряло поведение, каза още Георгиев. /БГНЕС