Най-голямото карнавално шествие в Долината на розите

Хиляди участници преминаха по централния булевард на Казанлък в най-голямото карнавално шествие в България.

Това е кулминацията на 121-я Празник на розата, а тази година мотото е „Казанлък – Прелестите на Долината на розите“, предаде БГНЕС.

Шествието беше предвождано от Царица Роза и нейните подгласнички, след което гостите от цял свят имаха възможността да се запознаят с наследството на Долината чрез пъстри и колоритни състави.

Официални гости бяха министърът на туризма Евтим Милошев, министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев, народни представители от 49-ото Народно събрание, директори на държавни и общински институции, кметове на общини и на населени места. Присъстваха посланици и представители на Дипломатическия корпус, както и делегации от побратимени на Казанлък градове в Южна Корея, Китай, Виетнам, Северна Македония, Гърция, Италия.

Шествието започна точно в 12 часа със звука на сирените и с едноминутно мълчание в памет на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Хиляди българи и туристи от цял свят станаха на крака в памет на героите. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон