Нагелсман остана доволен от равенството с Швейцария

Треньорът на Германия Юлиан Нагелсман заяви, че е доволен от равенството с Швейцария, което остави неговия отбор на върха в група А. Гол на Никлас Фюлкруг донесе точката за Бундестима в добавеното време на срещата.

"Накрая това бе заслужена точка. Разбира се, че рискувахме да допуснем гол на контраатака, но трябваше да атакуваме. Справихме се добре, за да изравним. Точката е напълно заслужена. Швейцария е опасен съперник, но ние влязохме правилно в мача от тактическа гледна точка", каза Нагелсман.
Специалистът похвали голмайстора Фюлкруг, който отбеляза втория си гол на Евро 2024, въпреки че продължава да не намира място в стартовите 11. 
"Той отбеляза отново - хубав гол. Никлас е важен играч за нас. Щастливи сме да имаме подобен футболист, който да пуснем от пейката. Важно е един отбор да разполага с играчи, които умеят да бележат важни попадения като резерви. Винаги анализирам съперника, преди да избера стартовия състав. След това пък винаги имам опцията да пусна различни играчи от скамейката", добави селекционерът. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон