Национално състезание по първа помощ на Българския младежки Червен кръст

XI Национално състезание по първа помощ на Българския младежки Червен кръст ще се проведе на 7 юли в Националния учебно-логистичен център на БЧК, с. Лозен.

Събитието се провежда от 2001 г. насам и има за цел да покаже нивото на подготовка за реакция при бедствия и кризи на Младежките аварийни екипи, както и да популяризира дейностите на Българския младежки Червен кръст сред обществото, съобщиха от БЧК.

В състезанието ще участват общо над 200 доброволци от цялата страна и 20 екипа с участници на възраст между 15 г. и 19 години. Младежите ще демонстрират своите умения по оказване на първа долекарска помощ, психосоциална подкрепа, реакция при бедствия и знания за Международно движение на Червения кръст и Червения полумесец.

Главни съдии на събитието ще бъдат д-р Благомир Здравков, Изпълнителен директор на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“ и д-р Десислава Кателиева, Председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ.

Официалното откриване на IX Национално състезание по първа помощ ще започне в 9:30 часа на 7 юли 2024 г. в НУЛЦ на БЧК - Лозен.

На откриването ще присъстват представители на ръководството на Българския Червен кръст и Българския младежки Червен кръст, както и партньорски организации и институции. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон