На 2 места ще събират изборните книжа от София

Очакването е процесът по предаване на протоколите да забави обработването.

В края на изборния ден в София протоколите и изборните книжа ще се предават на две места. В "Арена - София" - за 23-и и 25-и Многомандатни избирателни райони и в "Асикс - Арена" - за 24-и Многомандатен избирателен район.

Заради гласуването за Европейски и за национален парламент очакването е процесът по предаване на протоколите да забави обработването.

"Реално се пада по около 1000 протокола на МИР да обработим, така че ще има някакво технологично забавяне във времето. Най-малкото - на "Информационно обслужване" ще е необходимо много по-бавно въвеждане в системата. Оборотът от документи е много по-голям", каза пред БНР председателят на 24-и МИР Валери Цолов.

"На страницата на 24-РИК имаме материали, които са обучителни, които членовете на СИК по всяко удобно за тях време могат да гледат и, съответно, електронен вид на протокола, за да си проверяват протокола в изборната нощ. Обученията ги проведохме. Имаше широка присъственост, но най-добрият учител е самоподготовката", каза още Цолов. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон