Събитието е част от инициативата на Европейската комисия по отбелязване на биологичното производство в страните от ЕС. То ще предложи на посетителите разнообразие от български биологични храни и продукти, кулинарни демонстрации и забавления за цялото семейство.
По време на празника над 30 производители ще представят био продукти - био млечни и месни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, био сокове, вино, ядки, халви и тахани. За подсилване на имунната система ще може да откриете биологичен мед и пчелни продукти, а за ценителите на сладките неща ще има вкусен био шоколад. Родните производители ще покажат и голямо разнообразие от био сладки и солени продукти - солети, вафли, бисквити, крекери, сурови барчета и други. На събитието ще откриете още и био козметични продукти, както и етерични масла и флорални води.
Специално за децата от 7 до 12 години ще се проведе кулинарното училище за готвене с биопродукти, водено от известния телевизионен готвач Ути Бъчваров, което ще започне в 10:00 часа. Заедно със своите малки помощници, той ще приготви есенна зеленчукова супа, както и конфитюр от есенни плодове. Децата ще имат възможност да усвояват здравословни рецепти и кулинарни умения.
За всички малчугани програмата включва и арт-ателиета, творчески работилници, игри и много награди. В специално декориран фотокът ще може да запечатате своя спомен от Празника.
Програма на събитието:
• 10:00 часа – Откриване на „Деня на биологичното производство в ЕС“
• 10:00 – 13:00 часа – Кулинарно училище с Ути Бъчваров за деца от 7 до 12 години
• 10:00 – 13:00 часа – Арт-ателиета и забавления за децата
• 14:30 часа – изпълнение на деца от творчески състав „Надежда“ на вокално-театрална формация „Врабчета“.
• 10:00 – 17:00 часа – Специализирано търговско изложение на биологични продукти
Входът е свободен. I БГНЕС