Монтела: Турция отива на Евро 2024 с увереност, но без арогантност

"Европейското първенство става все по-трудно, защото нивото се покачва и вече дори и средните отбори играят на високо ниво. Ние трябва да покажем най-доброто от себе си. Отиваме с увереност, но без никаква арогантност".

Това заяви селекционерът на Турция Винченцо Монтела в навечерието на Евро 2024 в Германия.

Турция ще участва на европейско първенство за трети пореден път, след като завърши на първо място в квалификационна група D, където бяха още тимовете на Хърватия, Уелс, Армения и Латвия. "За нас беше историческо постижение да спечелим тази група, защото за първи път Турция печели групата си в поредни квалификации за световно и европейско първенство. Щастливи сме от това, но знаем, че сега започва ново приключение", коментира италианският специалист, който бе резерва във финала между Франция и Италия на Евро 2000, спечелен от "петлите" след златен гол на Давид Трезеге.

"Цялото първенство бе страхотно изживяване, стигнахме до финала и бяхме на една крачка от историческа победа. До днес обаче остава горчивия вкус от финала. Спомням си перфектно всичко, изравнителния гол на Франция, златния гол на Трезеге", спомня си Монтела.

На Евро 2024 Турция ще премери сили с Грузия, Португалия и Чехия в груповата фаза. Най-доброто представяне на турците на европейско първенство е достигането до полуфиналите през 2008 година. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон