Мбапе няма да се оперира, ще играе с маска в следващите мачове

Нападателят на Франция пострада при сблъсък с австрийския защитник Кевин Дансо.

Килиан Мбапе счупи носа си по време на успеха на Франция над Австрия с минималното 1:0 на старта на Евро 2024, но ще може да играе със специална маска, разкриха от Френската футболна федерация.

Мбапе пострада в края на двубоя с австрийците, когато се сблъска със защитника Кевин Дансо в опит да играе с глава, преди да бъде заменен и закаран на скенер. Опасенията бяха, че той ще трябва да се подложи на операция и да прекара време извън терените, но изглежда, че ще се завърне, въпреки че все още не е ясно кога.

„Килиан Мбапе счупи носа си по време на второто полувреме на мача Австрия – Франция този понеделник в Дюселдорф. Капитанът на френския тим беше първоначално прегледан от медицинския щаб и доктор Франк Льо Гал, който го диагностицира със счупен нос. Диагнозата бе потвърдена по време на радиологични изследвания в болницата в Дюселдорф. Килиан Мбапе се завърна в базовия лагер на френския отбор. Той ще претърпи лечение в следващите дни, без да се подлага на операция. Ще бъде направена маска, която да позволи на номер 10 от френския тим да обмисли подновяване на участието си в мачове след период на лечение“, се казва в изявлението на Федерацията.

Самият Мбапе се пошегува в социалните мрежи, като попита последователите си за идеи за маски. Франция е сред фаворитите на Европейското и се изправя срещу Нидерландия в следващия си мач от груповата фаза в петък, а четири дни по-късно играе с Полша. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон