Масово сгрешени протоколи в Русе

Масово сгрешени протоколи забавиха с часове проверката на изборните книжа в Русе.

Според председателя на районната избирателна комисия Милена Хинкова, най-честите грешки са свързани с отразяването на броя на подписите в избирателните списъци, отчитането на преференциите както и пренасянето на машинния вот в протоколите, предаде БГНЕС.

Снощи след края на изборния ден, от секционните комисии споделиха, че са имали проблеми с отпечатването на бюлетини от машината и са се консултирали с РИК как да отразят вота в протоколите. Днес, обаче, се оказа, че дори от секции с изрядни протоколи са чакали 8-9 часа за проверка. Някои от тях не издържаха на натоварването и на липсата на сън и си почиваха по седалките в залата, докато им дойде редът.

Голямото забавяне се е получило, заради допуснатите масови грешки, които излизат наяви при проверката на протоколите, заяви председателя на РИК в Русе Милена Хинкова. Според нея, въпреки създадената много добра организация при обработката на изборните книжа, допълнително се е получило забавяне и заради недостатъчния брой на членовете на РИК. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон