Макилрой и Кантли поделят върха след първия ден на Ю Ес Оупън

Северноирландецът гони първа Мейджър титла в голфа от 2014-а насам.

Рори Макилрой направи мечтан старт на кампанията си за пета Мейджър титла в кариерата, след като подели върха след първия ден на 124-то издание на престижния голф турнир Ю Ес Оупън.

Макилрой, който преследва първа Мейджър титла от триумфа си на ПГА Чемпиъншип през 2014, направи пет бърдита и нито едно боги за кръг от 65 удара на Пайнхърст номер 2, за да подели първата позиция в генералното класиране с Патрик Кантли.

Северноирландецът каза преди началото на турнира, че е „по-близо отвсякога“ да сложи край на десетгодишната суша без Мейджър трофей, и Макилрой, който вече има три успеха този сезон, подкрепи изказването си с първия си безгрешен откриващ кръг на Ю Ес Оупън откакто спечели надпреварата през 2011.

Кантли направи бърдита на три от последните си пет дупки, за да бъде също на -5. На удар зад тях е дебютантът Лудвиг Еберг от Швеция, а на -3 са двама голфъри – шампионът в турнира от 2020 Брайсън ДеШамбо и французинът Матю Павон.

Макилрой играеше в група заедно с носителя на трофея от ПГА Чемшпиъншип Ксандър Шофеле и световния номер 1 Скоти Шефлър, които направиха откриващи кръгове от 70 и 71 удара респективно. Действащият шампион Уиндъм Кларк изпита затруднения за кръг от +3 над пар 73, а легендата Тайгър Уудс се отчете със 74 удара в първия си кръг. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон