Красимир Митов: Протестите на парамедици се отменят

Готовността на парамедиците остава, ако не бъдат удовлетворени исканията им за по-високи заплати.

Предвиденият протест на парамедици на 6 юни, с искане за по-високи заплати, ще бъде отменен. Това заяви председателят на Национален синдикат „Защита” Красимир Митов след проведена среща със служебния здравен министър д-р Галя Кондева, предаде репортер на БГНЕС.

Митов информира, че от Здравно министерство очакват отговор от центровете по спешна медицинска помощ как са изчислени заплатите. „Разбрахме се, че има резерв, от който да дойдат средства. На 18 юни ще се проведе отново среща. Ако има проблеми, то да бъдат отстранени”, каза той и продължи:

„След 18 юни ще видим резултатите от срещата, ако не сме удовлетворени, ще излезем на протест”.

Председателят на синдиката обясни, че настояването е за 10% увеличение на заплатите – обещание, дадено, но неизпълнено с актуализацията на пътеките. „Ние настояваме, за да може да се върви и към увеличение на заплатите в болниците”, подчерта Красимир Митов.

Той поясни, че средства трябва, за да може да има качествено здравеопазване и в другите областните градове, а не само в София.

„Проявяваме разум с отмяната на протеста на 6 юни, дано да не бъдем подведени. Трябва да се излезе от кризата и на 18 юни да се намерят решения”, настоя Митов. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон