Костов: Има липса на свежест в отбора

„Има липса на свежест в отбора. Не сме се възстановили от пътуването до Израел и затова изглеждахме така. В крайна сметка наложихме волята си. Не успяхме да реализираме положенията си през първите 20 минути. После сами видяхте как имахме по-бавни, по-мудни действия. Преди мача разбрах, че доста от играчите имат оплаквания, не са били възстановени докрай“, заяви треньорът на Левски Николай Костов след победата над Ботев Враца с 1:0.

„Наруши се баланса в отбора. Не съжалявам, че не отложихме мача особено, след като победихме. Настъпи умора, но нашите играчи успяха да наложат волята си. Сега ни чака много тежко предизвикателство и бе хубаво, че взехме трите точки. Много е радостно, че такива млади момчета като Преслав Бачев влизат и помагат. Във възторг съм от него. Гласувахме му доверие и той се отблагодари. Така трябва да ги налагаме, а не само да говорим за това. Имаме млади играчи, които тепърва трябва да показват стойностни игри“, продължи Костов.

„Митков 90 минути игра на много добро ниво, въпреки че му се натрупаха доста срещи. Имаше и такива примери, макар че доста от играчите бяха доста уморени и то се видя в действията им. Може би някои не са били докрай концентрирани, на подсъзнателно ниво. Знаете мачът в четвъртък колко важен е не само за отбора, за целия клуб. Има някаква вероятност да се обърнем към нов футболист. Но той трябва да е млад, техничен, умен, бърз, евтин. И да го намерим бързо. Как точно ще стане, не знам“, каза още Костов. Той разкри още, че Жереми Петрис е по-добре и най-вероятно ще може да играе срещу Апоел в четвъртък. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон