Керкез: Зингаревич е много амбициозен и иска да види Ботев на върха в България

"Не сме фаворити срещу Марибор, но съм сигурен, че имаме нашия шанс", смята треньорът на "канарчетата"

"Искам да благодаря на Антон Зингаревич, че ми се довери и останахме заедно. Той е най-важният човек в клуба и дава своето време и средства, за да помогне на Ботев. Много е амбициозен. Иска да види клуба на върха в България и да играе важна роля в Европа всяка година. С него дискутираме всичко постоянно. Иска да знае всичко за всеки футболист. Не може всеки път да сме на едно мнение, но намираме начин за доброто на отбора. Виждам огромен потенциал този клуб да се развива и да става все по-добър", заяви треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез в интервю пред клубната телевизия.

"На всеки треньор му трябва повече време за подготовка. Знаехме, че след като вземем Купата, почивката ще е кратка. Хубавото е, че всички нови футболисти са тук в отбора. Можем да работим заедно, защото привлякохме всички в подходящия момент. Поздравленията са за нашия спортен директор, неговите асистенти и скаутите, които работиха в последните месеци, за да подготвят трансферния период и да доведат новите попълнения много бързо. Това е много важно. Всички играчите работят професионално, нямаме контузени и гледаме напред", започна Керкез. 

"Когато дойдох, ситуацията беше тежка. Това е нормално за всички клубове. Работихме усилено, за да променим нещата и в края успяхме да постигнем целта си - да играем в Европа. Спечелихме и трофей, което е много важно за клуба и за феновете. Най-важното е, че хората, които работят тук в отбора, спечелиха доверието на привържениците. Феновете винаги са ни подкрепяли. Те са нашият дванадесети играч и го показват във всеки мач. Искаме да ни подкрепят и в Европа и през новия сезон да има все повече хора във всеки мач", допълни наставникът на Ботев. 

Той обърна внимание на работата си със спортния директор на клуба Артук Платек и изрази удовлетворение от новите попълнения, които бяха привлечени в отбора до момента. 

"Артур Платек е много важен човек за този клуб, който работи всеки ден и организира нещата около отбора. Знам, че никога няма време за треньора и футболистите. Всичко зависи от резултатите. Нормално е във футбола, но виждам, че хората ни дадоха време да се адаптираме. Видяха позитивната енергия около отбора. Подкрепят ни и трябва да използваме тази подкрепа по добър начин. Доволен съм от играчите, които дойдоха в тима. Разбира се, някои от тях се нуждаят от повече време. Всичко се случва много бързо. Идват в нова държава с различен манталитет. Трябва да се адаптират. Много е важно, че 80-90 процента от състава от миналия сезон остана. Когато градиш нещо, това е от огромно значение", уточни Керкез и посочи каква е целта пред "канарчетата" за новия сезон.

"Искаме да работим усилено и да подготвим отбора да се бори винаги за челните 3-4 места в класирането, за класиране в Европа и спечелването на Купата. Може би след няколко години и за шампион, защо не. Това е клуб с богата история, с голяма фенска маса. Сигурен съм, че Ботев ще се движи стъпка по стъпка нагоре и винаги ще е сред най-добрите отбори в България", каза наставникът на Ботев и и коментира предстоящия сблъсък със словенския Марибор в първия квалификационен кръг на Лига Европа Мачът е на 11 юли (четвъртък) от 21:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

"Единствената разлика е, че имаме повече време да се подготвим за един мач. Опитваме се да останем спокойни и да работим, както обикновено. Тази подготовка не е само за мачовете с Марибор. Опитваме се да адаптираме новите играчи, да се подготвим физически. В този момент се готвим за двубоите с Марибор, но няма голяма разлика в начина, по който работим. Имаме повече време да опознаем съперника. За мен най-важното в момента е, че футболистите се трудят доста, нямаме контузии и градим стила на игра, който искаме. От жребия знаем, че не сме фаворити срещу Марибор, но съм сигурен, че имаме нашия шанс и ще дадем всичко от себе си в тези два мача, за да продължим в следващия кръг. Имаме нужда от голяма подкрепа от феновете и съм сигурен, че ще я получим и в двата мача", завърши Душан Керкез. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон