Кафе с вкус на пура и чай от шафран на зимния фестивал на билките

Кафе с аромат и вкус на пура, чай от шафран и още много други уникални по рода си продукти могат да бъде видени, дегустирани и закупени на Зимния фестивал на чая, кафето и билките в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Събитието обединява две изложения в едно – Зимният фестивал на чая, кафето и билките и Christmas fest с ръчно творчество. Организаторът на събитието Катерина Ананиева каза пред БГНЕС, че идеята е да бъдат обединени повече бизнеси и представители, които да ни покажат коледния дух, да се заредим с приятни емоции, да изпием чаша топла напитка и да се подготвим за предстоящите празници. "Изключително голямо разнообразие имаме – над 40 изложители, които представят не само български, но и чай от различни краища на света, също така много, много вкусно кафе, ароматно", допълни тя и посочи, че има и много голям избор на билки, на хранителни добавки, както и много творчески изделия, като прекрасни чаши с коледни мотиви и картини.

Катерина Ананиева също има щанд на изложението и предлага радеца продукти, но хитът сред тях несъмнено е чаят от алое, лайка, бахар, кардамон и канела.

Румяна Георгиева предлага на своя щанд български шафран от две ферми – от Плевенско и от Старозагорско. Тя обясни, че БГНЕС, че шафранът е изключително полезен и благоприятства човешкия организъм. С него могат да се правят различни гозби и напитки. "Също така може да се използва като билка под формата на вода с шафран, много лесно и бързо може да се направи", каза Румяна Георгиева, като добави, че във бутилка с вода се добавя шафран и се изчаква около 30 – 40 минути той да се разтвори и вече имаме шафранова вода. На щанда се предлагат домашна лимонада от шафран и чай с шафран.

Цветослав Цонев, известен като Жокера, заяви пред БГНЕС, че на изложението представя висок клас кафе "Арабика", които се купуват от Холандия, изпичат се в България и се продават, а идеята е хората да свикнат да пият по-висок клас кафе, със своите специфични киселинност и послевкус. "Кафетата имат много приятен вкус, послевкус, това, което ни различава от повечето масови кафета", каза той.

Мая Цонева разказа, че има кафе от Куба, Бурунди, Доминика, като всяко едно от тях е със соя вкус и послевкус, който е уникален за мястото си.

На щанда се предлага кафе с аромат, вкус и послевкус на пура, на черен шоколад, на карамел и мляко, както и други, като на всеки етикет е описано подробно, за да може клиентът да избере информирано. Кафето може да се приготвя по всякакъв начин, отбеляза жената. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон