Жордан Бардела: Готови сме да управляваме Франция

Жордан Бардела: Готови сме да управляваме Франция "Национален сбор" е готов да поеме властта, 6 дни преди началото на вота на най-размирните избори във Франция от десетилетия насам. Това заяви Лидерът на френската крайна десница Жордан Бардела.

"Национален сбор" днес е единственото движение, способно да осъществи ясно изразените от френския народ стремежи по разумен начин. С три думи: ние сме готови", добави 28-годишният лидер.

Президентът Еманюел Макрон свика предсрочни парламентарни избори след разгрома му на европейските избори, предаде АФП.

Този ход зашемети страната и постави крайната десница на челна позиция да спечели властта за първи път в следвоенната история на Франция.

Проучванията през уикенда показаха, че НС събира 35-36% от гласовете на първия тур, изпреварвайки левия алианс с 27-29,5% и центристите на Макрон на трето място с 19,5-22%.

Бардела, фотогеничният председател на партията, на когото се приписва, че е помогнал на движението да изчисти екстремисткия си имидж, призова избирателите да дадат на евроскептичната партия абсолютно мнозинство, за да може тя да изпълни антиимиграционната си програма и тази свързана със законността и реда.

"Седем дълги години на Макрон отслабиха страната", заяви Бардела. Той обеща да увеличи покупателната способност, да възстанови реда и да промени закона, за да улесни депортирането на чужденци, осъдени за престъпления.

Изборите се очертават като сблъсък между НС и левицата, водена от крайната левица "Непокорна Франция" на ветерана Жан-Люк Меланшон.

Бардела твърди, че неговата партия представлява "патриотичният и републикански" избор, противно на антисемитизма на левицата, за който той твърди. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон