Ивелин Михайлов, "Величие": Заплашиха ни с компромати, ако не подкрепим правителство на ГЕРБ и ДПС

На снимката: Николай Марков

По думите му полк. Марков неколкократно го е заплашвал с икономическо и физическо унищожение, ако не подкрепи правителство на ГЕРБ и ДПС.

Когато човек отиде на ново място, започва разузнаване с бой. Около партия "Величие" се случват много неща в момента.

Това не означава разцепление в партията или по някакъв начин край на идеята ни. Тя е като влак - едни хора се качват в нея и слизат.

На 15 юни имахме интервю, след което полк. Марков ме дръпна до едни коневръзи, при което ми каза, че има предложение, в което ние можем да поемем някакво министерство и да покажем какво можем да работим - например ЖП транспорта, ако подкрепим някакво правителство; като Марков каза, че така щели да се оправят всичките ни останали проблеми в бизнеса.

Това каза лидерът на "Величие" Ивелин Михайлов, предаде репортер на БГНЕС.

Това значеше, че ще имаме решение на проблемите ни в замяна на подкрепа за правителство. Аз заявих на Марков, че ние трябва да работим за работеща държава, а не за личните си интереси, и решихме да направим молебен пред Бог, за да изпълним обещанията към хората, които са гласували за нас, допълни Михайлов. На 19 юни в Доспат отново ми се обадиха да ми кажат, че "трябва да подкрепите правителство на ГЕРБ и ДПС, иначе ще излязат компромати срещу вас", обясни Михайлов. "Призовах ги да пускат компроматите, и да действаме. Обадих се на полк. Марков и му казах, че ако някой го изнудва, най-добре да обясним на хората какво се случва, но той поиска да се видим на живо в Чирпан - това беше в деня на клетвата му в НС, за която закъсня. Там видях, че той е видимо притеснен, когато дойде, беше и уплашен и лабилен, затова директно обявих, че са ни заплашвали, като през това време Марков ме риташе отдолу по крака, за да не казвам истината", обясни Михайлов.

Полк. Марков не знае какво говори, защото първо обясни, че няма да пращаме войници в Украйна и ще се противопоставим на тази идея, но в същото време настоява ПГ на партията да подкрепи правителството на ГЕРБ и ДПС, което със сигурност ще направи това в Украйна, каза още лидерът на партията. "Попитах тогава Марков дали е добре, той каза, че се притеснява за мен, защото щели да ме унищожат и физически, и икономически", каза още Михайлов.

На 21 юни при гласуването в парламента видях, че депутатите ни са гласували наравно с ГЕРБ и ДПС. "Попитах защо така са гласували, отговорено ми беше, че това е политическо решение, за да имаме действащ парламент". Тогава разбрах, че нещо не е наред - още от 9 до 21-ви юни започваме да изменяме на обещанията си към хората и отиваме в съвсем друга посока. Когато ръководител на ПГ е полк. Марков, е нормално депутатите да слушат него. Когато свиках среща на депутатите, повечето от тях не дойдоха, а Марков закъсня с над 3 часа за нея. На следващия ден отново свикахме среща, на която полк. Марков ми каза, че "правя изказвания, които ще ми докарат 10 години затвор, и че това било "търговия с влияние", като с това повтаря мантрата на хората, които се опитват да ми скалъпят някакви обвинения за незаконни действия", обясни Михайлов. На което той ми каза: спри да се занимаваш с политика, разреши ми да ти реша финансовите въпроси, ще ги реша ей така - и това го казва Марков, който нямаше пари за кафе в предизборната кампания, и който дори не си е платил членския внос в партията, и изведнъж ще ми решава проблемите за милиони, учуди се Михайлов. Когато му казах да не се занимава с мен, той ми каза, че "не разбирам, че ще бъда унищожен", а той ми отвърна, че не разбирам, че ще бъда безславно първо икономически унищожен, а после - умъртвен, добави Михайлов. I БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон