Интензивен трафик от ТИР-ове на Кулата и Дуранкулак, фериботът при Никопол не работи

снимка | архив

Интензивен е трафикът на границата с Румъния във вторник сутрин.

На граничния пункт "Дуранкулак" и на "Оряхово" има много товарни автомобили на изход. Фериботът при ГКПП "Никопол - Търномагуреле" временно не работи. Причината е техническа, уточняват от МВР рано тази сутрин.

На границата с Гърция трафикът също е интензивен на ГКПП "Кулата" - на изход за товарни автомобили. През граничните пунктове "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Нормален е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните и почивни дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границите с Република Северна Македония и Република Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон