Има определение на съда, изборните книжа от предходен вот се охраняват

Разпоредено е да не се унищожават наличните документи и книжа за предходните избори.

Има определение на Административния съд в София, буквално от преди минути, с което е разпоредено по никакъв начин да не се унищожават налични документи и книжа, които са били във връзка с предходните избори за кметове и общински съветници, както и за народни представители.

На всички места, на които има такива книжа, те се охраняват от служители на МВР. Става дума само и единствено на територията на София.

Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналисти, предаде репортер на БГНЕС.

Изказването му е свързано с решението на Централна избирателна комисия да изпрати писмо до всички районни кметове на територията на Столичната община с копие до кмета на София Васил Терзиев и вътрешния министър Калин Стоянов да предоставят на избирателната комисия заверени копия от протоколите за запечатване на помещенията, в които се съхраняват неизползваните ролки с хартия за машините, както и заверените копия от всички протоколи от последващо отваряне на тези помещения.

От ПП-ДБ веднага реагираха с позиция, в която се казва, че „в последния момент преди изборите, ЦИК опитва да саботира машинния вот с непостижими срокове за общините“.

Калин Стоянов съобщи още, че акции срещу нарушаването на изборните права на гражданите се провеждат и днес на териториите на Кюстендил и Пазарджик.

„Почти всеки ден на провеждаме полицейски операции в цялата страна. До момента има постъпили 309 сигнали за предизборни нарушения, 87 са образуваните досъдебни производства. Ситуацията е спокойна, според нас”, каза министърът. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон