ГЕРБ повдигат въпроса с неработещите лифтове пред Надзорния съвет на СОАПИ

От ГЕРБ-СДС искат операторът на Симеоновския лифт да плати неустойки по договора.

ГЕРБ искат преустановяване на договора с "Витоша ски" за лифтовете, водещи към Витоша, фирмата да заплати неустойки по него и въпросът да бъде повдигнат пред Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ), предаде репортер на БГНЕС.

"В петък получихме информация, че собственикът на лифтовете, водещи до Витоша, е решил да преустанови дейността на Симеоновския лифт, с което нарушава концесионния договор. Кметът дори не е говорил с него”, заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Хекимян смята, че малко след заявката на собственика на лифтовете е започнало политическото говорене от кмета Васил Терзиев и от страна на "Продължаваме промяната".

"От интервюто на кмета от вчера видях, че той дори не е говорил със собственика на Симеоновския лифт. Призовахме първо да се прочете какъв договор е подписан и след това да има действия - среща със собственика, не виждаме действия обаче, а само политическо говорене и сега питаме: Чий интерес защитава кметът Терзиев - на гражданите или на фирмата-собственик”, попита Хекимян.

Прошко Прошков, също общински съветник от ГЕРБ-СДС, заяви, че опитът на собственика на лифтове да спира тяхното движение, не е новина.

"Притеснен съм от интервюто на кмета, защото от петък насам слушаме популистки изказвания. Искат изслушване на Бойко Борисов, на Йорданка Фандъкова, опитват се да говорят с всички, но не и със собственика на лифтовете, незнайно защо обаче”, заяви Прошков.

Общинският съветник обяви, че от ГЕРБ ще изискат операторът да си плати неустойките по договора и ще поставят въпроса пред Надзорния съвет на СОАПИ. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон