Георгиев: Да спрем с „Промяната“, да продължим работата

Време е да спрем с така наречената “Промяна” и да продължим с работата. Това заяви Георги Георгиев, кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС.

Той даде конкретен пример как се работи за хората и как не с два идентични казуса.

Два терена, един в район „Студентски“ и един в „Манастирски ливади – Запад“. И двата са държавна собственост, предоставени на общината за изграждане на училища и детска градини. Резултатите обаче са коренно различни.

„В „Манастирски ливади – Запад“ училището и детската градина вече се строят от общината. В район „Студентски“ – теренът пустее. Започнатото строителство е резултат от последователни усилия на правителството на Бойко Борисов, на кмета Йорданка Фандъкова, на нашата работа в общинския съвет и на районния кмет от ГЕРБ-СДС“, заяви Георги Георгиев.

Той подчерта, че блокираното строителство е “подарък” за софиянци от екипа на „Промяната“ и спряна процедура по жалба на областния управител на Промяната, сега кандидат за депутат от София.

„При първия пример, в „Манастирски ливади – Запад“ правителството на ГЕРБ прехвърли терена на общината за изграждане на училище и детска градина. Заедно с екипа ни в общината осигурихме финансиране, а предходният кмет на район „Витоша“ г-н Теодор Петков започна строителство. Така до края на годината 600 деца от района ще имат ново училище и градина.

При втория пример, в район “Студентски“ държавата прехвърля имот на общината за строителство. Екипът на ГЕРБ в общината осигурява финансиране, изготвя проект и нов градоустройствен план заедно с кмета на “Студентски” Петко Горанов, който е независим. И тук идва областният управител от „Продължаваме промяната“ г-жа Вяра Тодева, която подава жалба срещу плана“, обясни Георгиев и уточни: „Жалбата ѝ е подадена две години след края на законовия срок за това... Така – строителство няма, училище – няма. 540 деца от района чакат – неясно какво“.

„Политиците от “Промяната”, облечени във власт, си мислеха, че наказват ГЕРБ и Фандъкова. Те обаче наказаха София и 540 семейства, чиито деца остават без училище. Това са фактите, добре е да ги имаме предвид, докато слушаме сега щедрите им обещания в кампанията. Време е да спрем с така наречената “Промяна” и да продължим с работата“, заяви Георги Георгиев.

За да инвестираме в създаването на нови модерни училища, гласувайте с номер 22 в бюлетината за ГЕРБ-СДС. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон