Де ла Фуенте призова испанците да останат спокойни след победата над Хърватия

Треньорът на Испания Луис де ла Фуенте заяви, че отборът му трябва да стои здраво стъпил на земята въпреки впечатляващата победа с 3:0 над Хърватия, предаде АФП.

На старта на Евро 2024 „Ла Фурия Роха“ победи отбора на Златко Далич в Берлин, като точни за испанците бяха Алваро Мората, Фабиан Руис и Дани Карвахал.
"Трябва да останем спокойни, мотивирани и горди, това е моето послание. Играчите знаят, че страната ще бъде много развълнувана, наясно сме с това и с еуфорията. Просто трябва да запазим спокойствие и да бъдем професионалисти, защото в спокойствието е силата", каза Де ла Фуенте
Испанският специалист подчерта, че днешният успех носи известно спокойствие, преди предстоящия мач с Италия, но добави, че „целта все още е далеч“. 
Де ла Фуенте даде шанс още от първата минута на 16-годишното крило на Барселона Ламин Ямал, който стана най-младият футболист, играл на Европейско първенство. 
Тренньорът заяви, че е впечатлен от представянето на младия отбор на Испания от началото до края.
"Вкопчихме се срещу Хърватия, която е един от най-добрите отбори в света, и се представихме добре в защита. Представихме се по начина, по който трябваше на всеки етап - за толкова млад отбор, който прави това, с много играчи, които за първи път играят в Еврото, да остане концентриран в продължение на повече от 90 минути, беше впечатляващо", каза Де ла Фуенте. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон