Далич: Ще е страхотно, ако вземем медал и от Евро 2024

"Вече спечелихме три медала, никой не очакваше това, дори и аз. Би било страхотно, ако вземем медал и от Евро 2024, но ще мислим стъпка по стъпка".

Това обяви селекционерът на Хърватия Златко Далич относно амбициите на тима за предстоящото европейско първенство.

Под ръководството на Далич Хърватия постигна най-големия успех в своята история - второ място на Мондиал 2018. Четири години по-късно тимът грабна бронзовите медали от Световното първенство в Катар, а през 2023 финишира на втора позиция във финалите на Лигата на нациите. "Последните шест години бяха успешни за националния отбор. Дори и аз не съм очаквал три медала, нито че ще бъда начело на тима толкова дълго време. Това ще е четвъртият ми голям турнир, ръководя едно брилянтно хърватско поколение, което се променя всяка година. Чувствам се щастлив и горд, и все още съм напълно мотивиран и изпълнен с енергия", каза Далич пред официалния сайт на Евро 2024.

"Реализирахме нашата цел като отново се класирахме за финалите на европейското първенство. Би било страхотно, ако и в Германия успеем да спечелим медал, но ще мислим стъпка по стъпка. Първата ни цел е да преодолеем групата и след това да постигнем максимален резултат", допълни Далич.

Хърватия попадна в групата на смъртта, заедно с отборите на Испания, Италия и Албания. В първия си мач от Евро 2024 Хърватия се изправя срещу Испания на 15 юни от 19:00 часа българско време. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон