Борислав Михайлов взе участие в Конгреса на УЕФА, подкрепи Чеферин

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов бе водач на българската делегация по време на 47-мия редовен конгрес на УЕФА, който се проведе днес в португалската столица Лисабон. На Общото събрание Михайлов бе придружен от вицепрезидентите Михаил Касабов и Емил Костадинов, а основната точка в дневния ред бе изборът на ръководни структури на европейския футбол.

Делегатите на Конгреса единодушно излъчиха Александър Чеферин за нов мандат начело на УЕФА, като представителите на БФС предварително бяха заявили подкрепата си за словенеца. Присъстващите дадоха вота си и за 8 члена на Изпълнителния комитет на УЕФА за 4-годишен мандат и един за 2-годишен, както и за европейските представители в управленския борд на ФИФА.

На Конгреса в Лисабон бяха приети отчетите на президента и на ИК на УЕФА, както и административният отчет за работата на конфедерацията през 2021-2022 г., финансовите доклади за същия период и бе гласуван бюджетът за периода 2023-2024 г. Делегатите също така утвърдиха съставите на постоянните комисии на УЕФА.

„Благодаря ви за подкрепата. За мен вашият вот е както голяма чест, така и огромна отговорност спрямо футбола. Ще направя всичко възможно, за да оправдая доверието ви“, заяви 55-годишният Чеферин, който е седмият президент в историята на УЕФА и заема поста от 2016 г. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон