Бонев: Прекратяването на договора с “Витоша ски” ще вкара общината в юридически казус

Борис Бонев е категоричен, че ГЕРБ са направили приватизационен договор, който не защитава интереса на София.

“ГЕРБ още не са разбрали, че става дума за приватизация на лифтовете, водещи до Витоша. Очевидно Борисов и Фандъкова ги е страх, няма какво да кажат, за да защитят действията си от 2006 г. и затова днес ги няма”. Това заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев преди извънредните заседания в Столичния общински съвет, предаде репортер на БГНЕС.

Групата на ГЕРБ-СДС обяви, че ще повдигне въпроса с неработещите лифтове пред Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ).

Според Бонев с тези свои действия ГЕРБ се опитват да вкарат Столична община в “тежък юридически казус”. Именно те са направили приватизационен договор, който не защитава интереса на София. "Прекратяване на договора сега е поредният опит Столична община да бъде вкарана в юридически казус”, смята Борис Бонев.

Адв. Христо Копаранов, също общински съветник от ПП-ДБ-СС, обясни, че според договора важно е да има един работещ лифт, а за всички останали - нищо. “Йорданка Фандъкова нищо не е направила за другите лифтове, които не работят”, каза Копаранов. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон