Българките от партията на Льо Пен няма да бъдат депутати

Марин Льо Пен, Иванка Димитрова и Жордан Бардела

Двете българки, които бяха част от листите на “Национален сбор” на Марин Льо Пен, няма да бъдат депутати във френския парламент.

Славка Михайлова завърши на трето място в първи окръг на департамента Ло с 22,96 %.

Иванка Димитрова във втори окръг на департамента Сен е Марн остана на второ място с 40.05 %.

Михайлова работи като преводач в правосъдната система и в Министерството на финансите. Живее в съседния департамент Аверон, град Родез.

"Имам семейство в Ло, преди време живях там с приятели, но след като срещнах партньора си, реших да се установя с него в Аверон", обясни 58-годишната жена. "Не се кандидатирам за лична слава или за да трупам дивиденти в политиката. Започвам тази битка за Франция, страната, която обичам", каза Михайлова пред La Depeche преди провеждането на втори тур.

Димитрова живее във Франция от 34 години, като има и френско гражданство. Работила е дълги години в системата на образованието, а по-късно и като преводач на правосъдната система във Франция.

От няколко години се занимава по-активно с политическа дейност. През 2022 г. разкрива, че се е включила в редиците на "Национален сбор", тъй като открива в принципите на партията своите собствени идеали. Не е усещала никакъв натиск като българка, която се кандидатира за депутат във Франция, тъй като французите са широко скроени хора и в парламента им има много хора с различен произход. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон