Аталай: Скоро ще се разбере дали ще има истинско разцепление в ПГ на ДПС

Пеевски явно иска да изостави Доган, който му е дал най -голямото доверие и ти да тръгнеш срещу този човек, който те е оставил на политическата арена.

В такива случаи двувластието не решава проблемите. И двамата съпредседатели на ДПС не си говорят, единият постоянно е натискан, явно нервите не му издържат. Убеден съм, че има много други колеги, които не мислят така, както са гласували онзи ден. Това заяви пред БНР Рамадан Аталай от ДПС.

Ще видим след няколко дена какво ще се случи и оттам нататък ще се вземат решения и то такива, каквито целостта на ДПС ще трябва да се запазва. Ако някои не почитат решенията на нашия почетен председател, то може и да се разделим с тях, заяви Аталай.

Пеевски вчера не ни беше темата, а принципите на управление на ДПС. Авторитарното управление сред редиците на ДПС поражда съпротивителни сили и се вижда това в момента. Опитите, които Пеевски се опитва да наложи и това, което прави Доган, те са несъвместими. В политиката без колективна игра, самостоятелният подход, може да те доведе до излизане от тази политическа формация, до нищо друго, убеден е Аталай.

ПГ на ДПС в момента е на две разделена, след като се направят съответните стъпки в най-близко време ще се види дали документално ще има истинско разцепление в ПГ на ДПС. Няма как да се разцепи ДПС в демократичната част и поемането на отговорност за управлението на България, каза Аталай.

Ние не сме екзекутори, всеки, който престъпва и тръгва против основните принципи на ДПС, за свободите, да не можеш да си изкажеш мнението, да не те допускат да ходиш в медии да се изкажеш, виждате, че управлението на партията е еднолично. Когато управляваш като едноличен търговец и се превърнеш в двуличник няма как да се случат по-нататък нещата, заяви още Аталай. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон