Амазонско племе се пристрасти към порното с дар от Илон Мъск

Девет месеца след като Илон Мъск свърза изолирано амазонско племе с интернет, се появиха сериозни проблеми - най-вече пристрастяване към порно, което опустошава младите мъже от общността.

Старейшините на племето Марубо признаха, че услугата "Старлинк" на основателя на "Тесла" е била огромен празник за тях, но по-късно всичко се обърнало наопаки... „защото някои целомъдрените мъже от племето сега проявяват агресивно сексуално поведение“.

Един от членовете на племето, което наброява около 2000 души, Алфредо Марубо, разказа за проблемите на общността пред „Ню Йорк Таймс“. Някои от мъжете вече дори споделят сексуални видеоклипове в групови чатове. Алфредо се опасява, че събратята му ще поискат да имитират графичното съдържание, което виждат на екрана.

Не само порнографията предизвиква безпокойство - други проблеми варират от деца, които играят игри с насилие и стрелба, до чатене с непознати онлайн и пристрастяване към телефоните им в продължение на часове.

Според друг член на племето, Цайнама Марубо, те също така стават мързеливи и възприемат „порядките на белите хора“.

Въпреки предизвикателствата, интернет е променил живата на отдалеченото племе към по-добро в други области - например им позволява им да се обръщат за помощ при спешни случаи.

Интернетът също така е отворил за тях свят на образователни ресурси и е разширил хоризонтите им отвъд непосредственото им обкръжение.

Изглежда, че племето Марубо се е оказало между чука и наковалнята, докато се ориентира в джунглата от възможности в интернет! | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон