128 сигнала за нарушения на изборното законодателство до момента

Калин Стоянов

До момента имаме получени 128 сигнала за нарушения на изборния процес.

Говорим и за престъпления, и за нарушения на изборното законодателство, образувани са 51 досъдебни производства. Това съобщи вътрешният министър в Роман, където бе възстановено районното управление.

Той посочи, че в днешния ден се провежда специализирана полицейска операция на територията на Сливен. Проверяват се седем сигнала, извършват се действия по неотложност и изземване. На някои от местата са намерени списъци с имена и изписани срещу тях суми, документи и вещи, съотносими към извършени престъпления. Полицейските действия са насочени и към битовата престъпност, има установени извършители на кражби и грабежи.

Вътрешният министър даде и кратка информация и по случая в гр. Шивачево, за който сигнал е подаден късно вечерта на вчерашния ден. При получаването му, служител от фирмата, ангажиран с охраната на общината в града, заварва на място четирима маскирани, които оказват съпротива и произвеждат няколко изстрела срещу него. При първоначалния оглед на място са намерени две гилзи, установено е, че са взломни две каси, от които са отнети наличните средства. Продължават оперативно – издирвателните действия по случая. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон