Златните ни медалисти от Европейското по щанги се завърнаха в България

Българските щангисти Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев се завърнаха на родна земя, след като спечелиха златни медали на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени, което се провежда в Москва, Русия, предаде репортер на БГНЕС.

България има три титли на Европейското до този момент.

В събота Мей-Нгуен спечели титлата при най-леките в категория до 45 килограма, а в неделя Русев триумфира с титлата в категория до 55 килограма с еврорекорд за юноши в изтласкването, преди Гроздев да пребори конкуренцията в категория до 61 килограма с двубой 296 кг. И тримата състезатели са представители на русенската школа. "Целта беше да стана европейски шампион и имах опит, в който да направя европейски и световен рекорд. Пожелах си догодина да направя същото и да зарадвам още много хора. Чувството е неописуемо, когато се качих на стълбичката. Лишихме се от доста неща и мисля, че заслужено станах първи", сподели Русев на Летище София.

"Доста беше трудно, подготвяла съм се много време, много съм се трудила и съм се лишавала и според мен напълно заслужено", допълни Мей-Нгуен.

Стилян Грозев сподели, че е много близо до олимпийска квота и се надява да повтори силното си представяне и на Игрите в Токио това лято. "Аз лично благодарих на треньорите в националния отбор, също и на личните ми треньори Кръстина и Радослав Атанасови, също така на д-р Кирил Панайотов, защото те доста ни подпомагат с подготовката, която провеждаме от доста време за тези състезания. Пожелах си същото да се случи и на Олимпиадата, живот и здраве. Всичко това идва с тренировка, постоянство. Близо една година вече се готвим за това състезание и мисля, че на това се дължи този успех. Ние винаги сме били на голямата сцена, просто сега сме малко по-добре и се надявам да станем още по-добре", каза той. /БГНЕС