Зидан: Това е един от най-добрите ми моменти във футбола

Отборът на Реал Мадрид стана шампион на Испания за 34-ти път в историята си, след като победи Виляреал с 2:1 у дома в мач от предпоследния кръг на Ла Лига. В същото време Барселона загуби домакинството си на Осасуна с 1:2 и по този начин Реал има преднина от седем точки преди последния кръг от сезона.

Зидан спечели 11-ти трофей като треньор на Реал Мадрид.

Възпитаниците на Зинедин Зидан знаеха, че успех срещу "жълтата подводница" ще им донесе първа титла от три години насам и поведоха в резултата в 29-та минута, когато Лука Модрич намери Карим Бензема и френския нападател прокара топката между краката на вратаря на гостите Серхио Асенхо. В 77-та минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, като първоначално капитанът Серхио Рамос избра нетрадиционно изпълнение и се опита да подаде на Бензема, но реферът нареди наказателният удар да бъде повторен, а нападателят на Кралския клуб не сбърка за 2:0. Седем минути преди края Висенте Ибора върна един гол за Виляреал, но това бе всичко, до което стигнаха гостите.

По този начин Реал Мадрид спечели 34-та си шампионска титла и втора под ръководството на Зинедин Зидан, който след завръщането си в Кралския клуб през пролетта на 2019 година обяви, че именно Ла Лига ще бъде основната цел на тима за сезон 2019/20 и изпълни плана си. Французинът спечели 11-ти трофей начело на Кралския клуб и втора титла с отбора като треньор.

"Днес е един от най-добрите ми дни във футбола. След всичко, което се случи, тримесечната пауза, това е фантастично постижение. Шампионската лига си е Шампионската лига, но титлата в Ла Лига ме прави по-щастлив, защото това е най-важното за мен. Ла Лига изисква огромно усилие, защото това са 38 мача и ние сме най-добрите, защото имаме най-много точки. Нямам думи, защото емоциите са твърде силни", сподели след двубоя Зидан.

Реал Мадрид отпразнува титлата пред празните трибуни на тренировъчното игрище "Алфредо ди Стефано". "Това е странно за всички, но е извън нашия контрол. Бихме искали да сме на Сибелес (б.р. площад в Мадрид, на който Реал традиционно празнува успехите си), но не можем поради здравни причини и феновете ни знаят това. Те ще се радват от вкъщи, че отново сме шампиони. Поздравявам всички фенове на Реал", коментира Зидан. /БГНЕС