Зидан: Не усещах доверие и подкрепа от клуба

"Тръгвам си, защото вече не усещах доверието на клуба към мен, нито подкрепата, за да изградя нещо в средносрочен и дългосрочен план", обяви бившият наставник на Реал Мадрид Зинедин Зидан, който напусна Кралския клуб след края на изминалия сезон.

Зинедин Зидан

При втория си престой на "Сантяго Бернабеу" Зидан донесе на Реал шампионската титла в Ла Лига през сезон 2019/20, но през тази кампания тимът не спечели нито един трофей. "Разбирам как работи футболът и какви са изискванията в клуб като Реал Мадрид. Знам, че когато не печелиш, трябва да си тръгнеш. Аз съм роден победител и бях тук, за да печеля трофеи, но дори по-важно от това са хората, техните чувства, самият живот и имам усещането, че тези неща не бяха взети предвид", сподели бившият френски национал в открито писмо до феновете, публикувано от АС.

"Имаше неразбиране, че тези неща също държат динамиката в един велик клуб. До някаква степен дори ме критикуваха за това. Искам да има респект към това, което постигнахме заедно с ръководството. Искаше ми се отношенията ми с клуба и президента през последните няколко месеца да са различни в сравнение с други треньори. Разбира се, че не съм искал никакви привилегии, просто малко повече памет. В днешно време животът на треньора в един клуб е два сезона или малко повече. За да е повече, човешките отношения са от ключово значение", допълни Зидан. /БГНЕС