Жоро Георгиев от група „Остава” влиза в политиката

Музикантът Георги Георгиев, китарист и един от основателите на група „Остава”, влиза в политиката. Решенето си да се кандидатира за депутат от листата на „Продължаваме промяната” в Стара Загора съобщи самият той чрез личния си профил в социалната мрежа.

„Никога не съм бил политически обвързан. Дори в знак на протест и тотално разочарование от всичко у нас, не съм гласувал няколко пъти. Което естествено не е решение. Трябва да се гласува. Винаги съм имал позиция за желано общество, в което да живеем, но досега не съм го открил заложено в програмата на управляващите. Винаги ми е липсвала социалдемокрацията! „Продължаваме Промяната” веднага ми станаха симпатични точно с тази идея – социалдемокрация, компетентност, образованост, декларират непримиримост към корупция, имат лични постижения на личностна основа, млади са, искат промяна. И на едно основните места култура и образование”, написа Георгиев.

В поста си, събрал стотици лайка и десетки коментара, професионалният музикант продължава: „За първи път досега. Казах си, ще дам шанс, ще гласувам за тях. И какво стана... скоро се обадиха да ме поканят да участвам в листата им за гр. Стара Загора, от който край съм родом. Много мислих.... и реших да приема, заради гореизброените неща и най вече за заложените приоритети като култура, където мисля мога да съм полезен. Мисля, че личният пример е важен и всички имаме нужда от това и в крайна сметка..., каквото си го направим. Другият вариант беше да си стоя пак и да мрънкам, че нищо не става. Не искам децата ми да живеят на място с афинитет към постмутренски арт и това е! Та така - ще си дам шанс и на мен”, пише още Георгиев и призовава за подкрепа. /БГНЕС