Жестока катастрофа в Айтос: ТИР уби баща и две деца, майката и пешеходец са в болница

Трима души загинаха в тежка катастрофа в Айтос. Инцидентът стана около 21.20 часа снощи на айтоската улица "Хаджи Димитър", срещу Държавно горско лесничейство, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

ТИР, претоварен със зърно, при спускане по пътя от Провадия към Айтос удря лек автомобил, след което се обръща в близката градска градина. Камионът не успява да спре и блъска странично "Волво"-во на семейството. Вследствие на удара, двете моторни превозни средства се блъскат в мантинела и в близко разположени дървета в крайпътна градина.

На място загиват баща, на 33 години от село Речица, и двете му деца – 5-годишно момиченце и 8-годишно момченце, които са пътували в леката кола. Майката, на 32 години, пътуваща на предната дясна седалка, е с травми на гръдния кош и бепе откарана в бургаската болница. Жената е отказала хоспитализация. В реанимацията на бургаската болница, с опасност за живота, е настанен и 17-годишен младеж от айтоското село Пещерско. Момчето най-вероятно или е преминавал по пътя, или е бил в крайпътната градина, където е ударен от ТИР-а. В същото отделение е настанен и водачът на товарния автомобил, който е с фрактури на лявата подбедрица и дясната предмишница. Екипи на пожарната се наложи да срежат кабината на камиона, за да го извадят.

От водача на товарния автомобил е взета кръв и урина за химичен анализ за употреба на алкохол или наркотични вещества. От МВР Бургас съобщиха, че причина за катастрофата най-вероятно е движение с несъобразена скорост и възникнала техническа неизправност - повреда в спирачната уредба.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Айтос. /БГНЕС