Засилена охрана вкара Георги Семерджиев в съдебна зала, оставиха го в ареста

Градският съд взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Георги Семерджиев, предаде репортер на БГНЕС.

Семерджиев е обвинен за тежката катастрофа на бул. "Черни връх", станала на 5 юли вечерта и при която загинаха две невинни млади жена. Обвиняемият е привлечен като такъв по общо три престъпления.

В съдебна зала Семерджиев заяви, че не знае защо е в ареста, че бил отвлчен и че колата му била открадната и настояваше да отиде в болница. Преди заседанието на съда, мъжът беше доведен в зала под засилена охрана.

Семерджиев е с общо три повдигнати обвинения: причиняване на ПТП, което е особено тежък случай, тъй като е довело до смъртта на две млади жени и множество нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години; управление на МПС на 10.06.2022 г. след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метаамфетамин, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и за използване на неистински официален документ на 10.06.2022 г. – свидетелство за управление на моторно превозно средство, на което е придадено вид, че е издадено от компетентните власти на Конфедерация Швейцария, за което се предвиждат до 8 години лишаване от свобода.

Все още се чакат резултатите от кръвната проба на шофьорът, взета след инцидента на 5 юли./БГНЕС